PROBIOTISCHE REINIGEN. HOE WERKT HET?

Green XL heeft een reeks probiotische reinigingsmiddelen ontwikkeld die tijdens en na gebruik een laagje goede micro-organismen op het oppervlak nalaten. U vraagt zich af hoe je problemen met schadelijke micro-organismen kan oplossen door een hoop bacteriën extra toe te voegen? De microbiële  gemeenschap zal via zijn dynamiek (zoals uitgelegd in De microbiële dynamiek ) zelf voor de oplossing zorgen.

UITLEG:
We nemen een oppervlak waar voeding, vocht en plaats is om een microbiële gemeenschap van maximaal 100 micro-organismen in leven te houden. Onmiddellijk na de eerste probiotische reiniging zullen de probiotica alle lege plaatsen op het oppervlak innemen. Er worden geen andere micro-organismen afgedood of vervangen, er komen enkel goede micro-organismen (de probiotica) bij. De microbiële gemeenschap ziet er dan als volgt uit:

(Totaal 100: 82 goed, 18 slecht, 0 leeg)

Het oppervlak is nu bezet met het maximum van 100 micro-organismen.

Wat hierna gebeurt is revolutionair!

Doordat plots het maximum van 100 micro-organismen op het oppervlak bereikt is geven de micro-organismen elkaar meteen het signaal om hun activiteit te verminderen. Reeds na enkele dagen zijn een groot aantal micro-organismen van ouderdom gestorven en door de verminderde activiteit worden die dus niet meer zo snel vervangen door nieuwe micro-organismen. Deze toestand houdt de microbiële gemeenschap aan tot hun aantal weer gedaald is tot beneden 100 micro-organismen. Pas dan zullen ze weer op normale activiteit overschakelen. Echter, doordat bij elke probiotische reiniging weer een nieuwe lading goede micro-organismen toegevoegd wordt, zal ondanks de verminderde activiteit van de microbiële gemeenschap hun aantal nooit beneden 100 dalen. De probiotische reiniging blijft het aantal micro-organismen immers op 100 of meer houden. Door de probiotische reiniging te blijven toepassen zal de oorspronkelijke microbiële gemeenschap dus continue gedwongen worden tot verlaagde activiteit, waardoor de oorspronkelijk aanwezige micro-organismen dus van ouderdom uit de gemeenschap verdwijnen. Na enkele probiotische reinigingen is de microbiële gemeenschap dus veranderd als volgt:

Totaal 100: 96 goed, 4 slecht, 0 leeg

Dit oppervlak is dus grotendeels bezet met goede micro-organismen, en dit zonder afdodende chemie te gebruiken. We rekenen op de zelfregulerende werking van de natuur om met de probiotica een gezonde microflora te verkrijgen.

Graag plaatsen we voor u nog eens de verschillende situaties naast elkaar:

De startsituatie, een natuurlijke microflora

Chemische reiniging en ontsmetting (onmiddellijk effect links en finaal effect rechts)

Probiotische reiniging (onmiddellijk effect links en finaal effect rechts)

 

Voor ons theoretisch oppervlak van 100 beschikbare plaatsen is het eindresultaat van:

ontsmetting: (22 goed, 38 slecht, 41 leeg)
probiotische reiniging: (96 goed, 4 slecht, 0 leeg)

Het is dus duidelijk dat door gebruik van probiotische reiniging een gezonde microflora wordt opgebouwd, zonder afdoding van schadelijke micro-organismen.