DE VOORDELEN

Veruit het belangrijkste voordeel van probiotische reiniging werd duidelijk gemaakt hierboven, namelijk het installeren van een gezonde microflora die stabiel gezond blijft zolang de probiotische reiniging wordt toegepast.

Uit ervaring weten we dat hierover enkele vragen steeds terugkeren, zijnde:

Worden de schadelijke kiemen niet resistent tegen de probiotica?

Nee, micro-organismen kunnen niet resistent worden tegen andere micro-organismen, enkel tegen chemische stoffen die hen bedreigen. Bij probiotische reiniging zijn er geen afdodende chemische stoffen, dus geen resistentie.

Zijn de probiotica veilig?

Absoluut, de door Green XL gebruikte probiotica zijn internationaal goedgekeurd voor gebruik in voedingsmiddelen. Bovendien voert Green XL in samenwerking met verschillende partijen bijkomende testen uit om helemaal zeker te zijn.

Waarom stoppen we niet met reinigen om zo een natuurlijke microflora te behouden?

Plaatsen waar mensen of dieren samen leven of werken worden nu eenmaal vuil en daar ontstaat ook een microbieel extra belastte ruimte. Daar moet dus gereinigd worden om de situatie leefbaar te houden. En dan beter probiotisch dan chemisch.

Is het veel werk om de probiotische reiniging toe te passen?

Niet meer dan reinigen met gewone reinigingsproducten. Je gebruikt de producten net zoals andere producten, met een minimum van twee maal per week voor een optimaal effect.

Naast het grote voordeel op vlak van microbiologie, hebben de probiotische reinigers ook nog heel wat andere voordelen, zoals:

Diepgaande reiniging:

de probiotica verwijderen vuil en biofilm tot diep in een oppervlak.

Geurbestrijding:

geuren worden vaak gevormd door ongewenste micro-organismen; ook deze worden vervangen door de probiotica die geen nare geuren produceren.

Veiligheid:

in tegenstelling tot heel wat chemische reinigingsproducten en vooral ontsmettingsmiddelen zijn de probiotische producten zeer veilig in gebruik.

Milieu:

de probiotica zijn niet alleen 100% natuurlijk, ze dragen ook actief bij tot afvalwaterzuivering. Milieubevorderend ipv enkel milieuvriendelijk.